Len

Procedure - Psycholoog Len

Het eerste contact

Je kunt telefonisch of via de mail contact met me opnemen. Als je een mail stuurt of de voicemail krijgt, is mijn streven binnen 24 uur telefonisch contact met je op te nemen.

Telefonische aanmelding

Tijdens het telefoon gesprekgaan we kort in op wat je bezig houdt. Jij kunt dan een eerste indruk opdoen over of het klikt en ik kan een inschatting maken of je met jouw problematiek bij mij op je plek bent. Zo niet, dan kan ik met je meedenken over andere mogelijkheden. Voorbeelden van klachten en thema’s waarmee je bij mij terecht kunt. Lees meer over de visie van waaruit ik werk bij individuele therapie.

Intake en therapie

Ik maak geen duidelijk onderscheid tussen de diagnostische en de therapeutische fase. Je krijgt van mij dan ook voor het eerste gesprek geen uitgebreide vragenlijst om in te vullen. Ik begrijp goed dat je me in het begin misschien nog niet alles wilt of durft te vertellen. Ik hoop dat ons contact zich zo ontvouwt dat je me meer en meer wilt en/of durft toe te vertrouwen. Je zou dan ook kunnen zeggen dat diagnostiek tegelijktijdig ook therapie is en therapie tegelijkertijd diagnostiek. Een sessie duurt 60 minuten. 

De therapie bestaat uit gesprekken en daar waar gepast ook uit lichaamsgerichte en/of ervaringsgerichte oefeningen. Hierdoor kan het inzicht in je problemen zich verruimen en doe je bovendien ook nieuwe ervaringen op.

Kosten

Het tarief voor een individuele sessie is € 92. De sessies worden door de zorgverzekering gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Zie het overzicht Vergoedingen zorgverzekeraars. Lees meer bij vergoedingen.

Locatie

We ontmoeten elkaar in mijn praktijkruimte in Ingen. Het is een rustig gelegen locatie in het groen van de Neder-Betuwe. Maurik en Tiel zijn  dichtbij en aan de overkant van de rivier liggen plaatsen als Amerongen, Elst en Veenendaal (Utrechtse heuvelrug). Afspraken zijn mogelijk op donderdag en vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur.

Je kunt gemakkelijk voor de deur (gratis) parkeren.

Een klacht indienen

Wanneer je niet tevreden bent over het therapeutisch traject of over andere zaken, dan nodig ik je van harte uit dit eerst met mij te bespreken. Ik verwacht dat we er in de meeste gevallen samen wel uit komen. Mocht dit echter niet het geval zijn of wil je je klacht niet met mij persoonlijk bespreken, dan kun je contact opnemen met mijn beroepsvereniging, de NVPA. Klik hier voor de contactgegevens.

Privacy

Ik ben gehouden aan het privacybeleid in het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat ik:

Algemene voorwaarden

In de algemene voorwaarden kun je informatie vinden over onder andere: