Len

Over mij - Psycholoog Len ​

Na ruim 25 jaar als (GZ)-psycholoog gewerkt te hebben in instellingen en psychologenpraktijken, heb ik een aantal jaren geleden besloten ‘de gevestigde orde’ te verlaten en een eigen praktijk te starten. Het steeds meer gehanteerde ‘hokjes denken’ en protocollaire werk, ontnamen mij de ruimte om echt menselijk contact aan te gaan en maatwerk te bieden.

Ik ben nu aangesloten bij het Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen (NVPA), een beroepsvereniging die de menselijke maat nog hoog in het vaandel heeft staan. De sessies bij mij worden (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Lees meer over tarieven en vergoedingen.

Ik blijf mezelf ontwikkelen en volg regelmatig bij- en nascholingen, trainingen, inter- en supervisie. Wil je mijn uitgebreide CV lezen zie dan LinkedIn.

Ik ben 53 jaar oud en woon met mijn partner en dochter in Ingen, gelegen in de Neder-Betuwe. Na in Utrecht, Amsterdam en Purmerend te hebben gewoond, doen de ruimte, de stilte en de natuur me goed.
Het is een verademing om na een loopbaan in de formele ggz, nu met uitzicht op het groen, cliënten aan huis te kunnen ontvangen.

Naast de reguliere opleidingen heb ik ook trainingen en cursussen gevolgd waar vanuit een ander perspectief gekeken wordt naar wat het kan betekenen om mens te zijn. Zo ben ik onder andere geïnspireerd geraakt door Gestaltherapie.

Zij ziet klachten niet alleen als een probleem ‘van en in’ de persoon, maar ook als een poging om te kunnen omgaan met moeilijke leefomstandigheden. De wisselwerking van de persoon ‘in en met’ zijn wereld staat dus centraal.
Vanuit deze visie kun je zogenaamde ‘ntrapsychische stoornissen’ of problemen dus niet los zien van de situatie waarin iemand verkeer(d)t (heeft).

Het doel van therapie is dan ook niet zo zeer om persoonlijke ‘stoornissen’ op te heffen maar veeleer om nieuwe mogelijkheden te verkennen om op positieve en creatieve wijze de situaties waarin je leeft authentiek tegemoet te treden.
Lees meer over de visie van waaruit ik werk bij Individuele therapie.

Opleidingen

Werkervaring

Trainingen o.a.