Workshop
Helder Kiezen met EFT
(Emotion Freedom Techniques)

Wat maakt dat we kiezen soms zo moeilijk vinden?

Als we voor een keuze staan, zijn er altijd twee stemmen in ons actief: een Ja stem en een Nee stem. Beide stemmen willen in verschillende behoeften / verlangens voorzien die niet verenigbaar lijken.
En een behoefte / verlangen roept ook bijna altijd angst op. “Als ik zeg wat me pijn heeft gedaan, kom ik voor mezelf op, maar als ik dat doe word ik misschien wel afgewezen of verlies ik de vriendschap”.
Een keuze moeten maken, kan dan ook voelen als een innerlijke strijd en ons veel energie kosten.

Wat is EFT?

EFT is een combinatie van oude oosterse acupressuur en moderne psychologie. Terwijl je hardop uitspreekt hoe jij jouw situatie beleeft, klop je op de energiebanen in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lichaam (geluks)hormonen aanmaakt zoals Serotonine, Endorfine en Dopamine. Het Cortisolgehalte (stresshormoon) neemt juist af. Hierdoor ontstaat er ruimte. Ruimte om alles wat er in je leeft onder ogen te zien en te aanvaarden. Het helpt ook om het onbewuste meer bewust te maken. Je komt meer in contact met je verlangens, kwaliteiten, mogelijkheden en eigen wijsheid.

Hoe kan EFT helpen bij het maken van een keuze?

Door beide stemmen aan het woord te laten, kan de onderliggende behoefte / het verlangen helder worden en/of worden uitgediept. Ook de angst krijgt een stem. Én erkenning want die angst dragen we vaak al heel lang met ons mee. De innerlijke strijd komt tot rust. Er ontstaat ruimte voor een heldere keuze die recht doet aan beide kanten. Je weet daardoor beter wat je te doen staat.

De workshop

Je kunt een dilemma inbrengen waar we met EFT mee gaan werken. Als jij niet degene bent die aan het werk is, kun je ‘meeliften’ met de sessie van de ander. Dat wat woorden krijgt bij de ander, raakt ook bijna altijd iets in ons. Zo ben je ‘stiekem’ ook altijd met je eigen proces bezig.

Waar en wanneer?

Zaterdag 11 januari 2020 van 13:00 tot 15:30 (met een uitloop tot 16:00).
Om 12:45 staat koffie en thee klaar.

In Gezondheidscentrum De Roos
Rozenstraat 17-23
1441 HV Purmerend

Kosten

Je betaalt voor deze workshop 15,- euro.

meld je hier aan voor deze workshop

Len van der Wurff,
Psycholoog,
EFT-therapeut

info@lenvanderwurff.nl
Ga naar mijn website

Len aangepast 2

Bedankt voor je aanmelding voor de Workshop Helder kiezen met EFT

Tegen die tijd stuur ik je nog een herinneringsmail